Start

Lunchlezing: 'Theater en muziek in de koloniale tijd' door Kester Freriks

Dinsdag 28 januari 2020 - 12:00-13.30

Laat u inspireren tijdens de lunch! Tijdens een lunchlezing wordt u bijgepraat over uiteenlopende interessante onderwerpen. De voorafgaande lunch is inbegrepen!

Voor de Nederlanders in het Indië van vroeger waren theater en muziek heel belangrijk. Tal van Nederlandse toneelspelers, onder wie de beroemde Louis Bouwmeester, maakten tijdens de Nederlandse zomer tournees door de tropen tot in de uithoeken van de archipel. Deze toneelspelers brachten vooral komedies en luchtige voorstellingen, die werden opgevoerd in de zalen van de sociëteiten. Ook in Indië leefde de muziek. Nederlandse pianisten en orkesten kwamen naar de Oost om op te treden en Europees repertoire te brengen. De Nederlanders hongerden naar kunst vanuit het westen, maar er was meer: componisten uit ons land lieten zich inspireren door oosterse muziek. 

Kester Freriks, schrijver van romans, verhalen, gedichten, toneelstukken en essays, gaat verschillende aspecten van de koloniale tijd belichten.

I.s.m. De Culturele Onderneming

PROGRAMMA:

18 februari - 'Het geheim van Shakespeare' | Els Launspach
31 maart - 'Is er hoop na het post-modernisme?' | Jibbe Willems

Wanneer: Elke laatste dinsdag van de maanden september t/m maart om 12:00 uur
Toegang
: € 10,- inclusief lunch.
Bestel uw kaarten: bespreekbureau@musisenstadstheater.nl of bel 026-4437343 of  https://tickets.musisenstadstheater.nl/nl/saleflow/event/19f92705-7388-e911-a33c-005056845b78/auto/area

Musis, Balkonzaal Velperbinnensingel 15 Arnhem

 

Poëzie-ontbijt met Jaap Robben

 Afbeeldingsresultaat voor jaap robben   

Donderdag 30 januari, Gedichtendag, opent Jaap Robben de poëzieweek met een voorleesontbijt.
Tijdens het ontbijt wordt Jaap Robben geïnterviewd door René Gademann.

Jaap Robben heeft naast zijn romans zowel jeugdliteratuur als poëzie geschreven. Enkele van zijn werken werden bekroond met prestigieuze prijzen. Zo werd zijn laatste roman, Zomervacht (2018), verkozen tot Boek van de Maand bij DWDD en genomineerd voor de Confituur Boekhandelsprijs 2019 en de Libris Literatuurprijs 2019.

Het ontbijt begint om 08.00 uur. De koffie en croissantjes staan voor je klaar!

Donderdag 30 januari 2020

aanvangstijd 8:00 tot 9.00 uur

Prijs: € 10,- incl. ontbijt

Locatie: Rozet (klik hier voor de adresgegevens)

Inschrijving geopend >

 

 

 

 Literair Diner

met Lévi Weemoedt

donderdag

30 januari 2020 18:00 uur

Een literaire popster: dat was Lévi Weemoedt in de jaren ’70 en ’80. Zijn eigenzinnige en ironische schrijfsels worden gekenmerkt door een inktzwart wereldbeeld in combinatie met galgenhumor.
 
In het kader van Nationale Gedichtendag zal Inki de Jonge (interviewer DvhN) met Lévi Weemoedt in gesprek gaan en zal hij u trakteren op een paar van zijn gedichten. Dit alles onder het genot van een 3-gangen diner, samengesteld door Weemoedt zelf.

Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen!

Stadsschouwburg De Harmonie Ruiterskwartier 4, 8911 BP Leeuwarden

Accent zaal

Prijs € 39,50

korting met dbiebpas

incl. 3-gangen diner

Telefonisch kaarten
bestellen?   (058) 233 0 233

of

https://harmonie.nl/agenda/literair-diner/50193

 

Lunchlezing Tim Overdiek - 'Als de man verliest. Omgaan met tegenslag, verdriet en rouw'

 

 20-02-2020 12:30-13:30

Hoe gaan mannen om met een ingrijpend verlies? De ervaring leert dat zij dat vaak anders doen dan vrouwen. Die zijn geneigd tot praten, ze zoeken steun bij elkaar of hulp bij een therapeut. Voor een man is niets zo frustrerend als het verlies van controle. Als een probleem onoplosbaar is, kan de onmacht ondraaglijk worden. Menig man valt terug op destructief gedrag. Isolement ligt op de loer, met suïcide als uiterste consequentie: mannen plegen twee keer vaker zelfmoord dan vrouwen.

​Iedere derde donderdag van de maand organiseren Tresoar en De Culturele Onderneming een lunchlezing in Leeuwarden over tal van interessante en actuele onderwerpen.

De lezing begint om half 1 en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. Bij het aanmelden kun je aangeven of je ook gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 4 euro, te betalen bij aanvang.

AANMELDEN >>>