Start

      
       
                          Afbeeldingsresultaat voor femke deen anna

 Femke Deen

Femke Deen (1975) is historicus, gespecialiseerd in de zestiende eeuw. Ze promoveerde op een onderzoek naar het gebruik van media en propaganda tijdens de vroege Nederlandse Opstand. In 2018 verscheen van haar hand de biografie Anna van Saksen. Verstoten bruid van Willem van Oranje. Momenteel werkt ze aan de biografie van Charlotte de Bourbon, de derde vrouw van de Vader des Vaderlands.

Anna van Saksen, de tweede vrouw van Willem van Oranje, staat bekend als een overspelige, alcoholische en uiteindelijk krankzinnige vrouw. Toch heeft haar verhaal ook een heel andere kant. Anna van Saksen was trots, intelligent en zelfbewust. Ze vocht voor het recht om over haar eigen leven te beslissen, en kwam daardoor in aanvaring met haar echtgenoot, familie en schoonfamilie. In deze lezing laat Femke Deen zien hoe Anna haar leven in eigen handen nam, en welke prijs ze daarvoor betaalde.

Elke derde donderdag van de maand organiseren Tresoar en De Culturele Onderneming een lunchlezing in Leeuwarden. Maak kennis met allerlei boeiende nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken van universiteiten, hogescholen en andere organisaties in Friesland.

De lezingen worden gehouden in de Gysbert Japicxzaal van 12.30 tot 13.30 uur. De lezingen zijn gratis.

Gebruik maken van de lunch? (2 broodjes + 1 consumptie voor € 4,00) Dan dit graag aangeven via het aanmeldformulier. De lunch is voorafgaand aan de lezing, vanaf 12.00 uur.

Donderdag 17 oktober 2019

Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lunchlezing-anna-van-saksen-door-femke-deen-65521904781?aff=affiliate1

Locatie:

Tresoar Boterhoek 1 8911 DH Leeuwarden